Yenilgi sonrası ilk icraat: Ön seçim geri geldi

Tüzük değişikliği ve ön seçim kararı alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin ortak mutabakatıyla tüzükte değişikliğe giderek milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi kararı aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'den Açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partisinin milletvekili adaylarının ön seçim uygulamasıyla belirleneceğini açıkladı. Sosyal Medya Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdem, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, parti tüzüğünde yapılan değişikliklerin milletvekili aday belirleme sürecini etkilediğini belirtti.

Erdem, "Sayın Genel Başkanımızın ve tüm MYK üyelerimizin ortak mutabakatıyla olağan kongremizde gündeme tüzük değişikliği maddeleri alarak bundan sonra adaylarımızın üyelerimizin katılacağı ön seçimle belirlenmesi yönünde karar aldık" dedi.

Sosyal Medya Yönetimi ve Yanlış Bilgilendirme ile Mücadele

Erdem, açıklamalarında ayrıca sosyal medya yönetimi konusuna da değindi. Partinin sosyal medya çalışmalarının doğru bilginin yayılmasına katkı sağlama ve yanlış bilgilendirmeyle etkin bir şekilde mücadele etme amacı taşıdığını belirtti. Özellikle seçim kampanyası sürecinde yayılan dezenformasyonla mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Erdem, "Yalanlarla Mücadele Ekibi Kurduk" dedi ve sözlerine devam etti: "Parti olarak sağlıklı bilgi akışını sağlamak, yanlış bilgilendirmelerle mücadele etmek ve halkımızın doğru bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak için sosyal medya araçlarını etkin ve interaktif bir şekilde kullanacağız. Yanlış bilgi ve dezenformasyonla mücadele etmek için 7 gün 24 saat esasına dayanan bir 'Yalanlarla Mücadele Ekibi' kurduk. Halkı kandırmaya çalışanları sosyal medya, konvansiyonel medya, meydanlar ve yargı önünde hesap sormaktan geri durmayacağız."

Ön Seçim Uygulamasının Önemi

Erdem, konuşmasında kişisel deneyimlerine de değinerek ön seçim uygulamasının önemine vurgu yaptı. Parti üyelerinin tam katılımıyla gerçekleştirilen ön seçimlerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi önemli bir kurumda görev yapmanın onurunu taşıdığını belirtti. Erdem, daha önce ön seçim uygulamasının yapılmadığı durumlarda, ittifak sisteminden kaynaklı zorunlu şartları göz önünde bulundurarak milletvekili seçimlerinde ön seçim yapılmadığını ifade etti.

Tüzük Değişikliği ve Ön Seçim Kararı

Erdem, "Sayın Genel Başkanımızın takdiriyle oluşan değişim MYK'da bizlerine teklifi başta Sayın Genel Başkanımız ve tüm MYK üyelerimizin ortak mutabakatıyla olağan kongremizde gündeme tüzük değişikliği maddeleri alarak bundan sonra adaylarımızın üyelerimizin katılacağı ön seçimle belirlenmesi yönünde karar aldık. Parti sözcümüzün dün açıklamış olduğu tüzük değişikliğinin kapsamında yer alan maddelerden biri de bu olacaktır" şeklinde konuştu.

Bu tüzük değişikliği kararının CHP emektarları tarafından heyecanla beklenildiğini belirten Erdem, parti örgütlerine hayırlı olması temennisinde bulundu. Ayrıca, sosyal medyada ortaya çıkan eleştirileri dikkatle değerlendirdiklerini ve yerel seçimlerde başarı elde edebilmek için eleştirileri titizlikle inceleyeceklerini ifade etti.

Gençlere Sesleniş

Erdem, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, sosyal medyada dolaşan yanlış bilgilerin etkisine karşı uyarılarda bulundu. Gençlerin Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP hakkında doğru bilgilere sahip olmalarını ve manipülasyonlardan uzak durmalarını vurguladı. Erdem, "Bugünden itibaren sosyal medyada sarayın ve saray medyasının yaydığı yalanları, iftiraları ve montajları değil, Babala TV'de izlediğiniz Kemal Kılıçdaroğlu'nu göreceksiniz. Kendisi seçim kampanyası boyunca feraseti, olgunluğu ve dürüstlüğüyle sizi hayran bırakacak" şeklinde konuştu.

CHP'nin tüzük değişikliğiyle ön seçim kararı alma süreci, parti içi demokratik uygulamaların güçlendirilmesi ve milletvekili adaylarının daha geniş bir katılımla belirlenmesi amacını taşıyor. Bu karar, CHP'nin gelecek seçimlerde daha katılımcı ve şeffaf bir yol izlemek istediğini gösteriyor.

CHP