Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Kıbrıs'ta

Merkezi İzmir'de bulunan, Türk kültür ve Sanatını dünyaya yaymak, Sanatçılar arasında entegrasyonu sağlayarak sanatın barışa uzanan yolculuğunda yol aydınlığını çoğaltmak gibi tarihsel misyonluğu olan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği yönetim kurulu Kıbrıs'ta...

Kıbrıs Turizm  Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı  Sayın Fikri Ataoğlu'nu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın  Sadık Gardiyanoğlu'nu makamında ziyaret eden İzmirli şair ve yazarlar  Kıbrıs Genç Tv de program yapımcısı gazeteci yazar Arun Acunoğlu'nu ziyaret ederek, "Akşam Saatleri" programında Kıbrıs ziyaretlerinin  amacını anlattılar.

Kurucu Başkan Şair Yazar Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, yazar ve Birliğin Kuzey Kıbrıs ile  Amerika temsilcisi  Tulay Pırlant, heykeltraş yazar Selmina Melikoğlu'ndan oluşan heyet Anadolu Haber   Ajansı  Kıbrıs temsilcisi Sayın Mehmet Kemal Firik beyi de makamlarında ziyaret ederek memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

UASB Başkanı Işıkhan yaptığı açıklamada:Teknolojinin gelişimi ile bireyler ve toplumlar arasında iletişimin hız kazandığını, bu aşamada Sanatçılar arasındaki diyaloğun sevgi, barış ve kardeşlik temelinde hızla geliştiğine dikkat çekerek, Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaşayan ve üreten bütün sanatçıları ile dayanışma içinde, temsilciliklerinin  bulunduğu 35 ülkede birlikte hareket etmek istediklerini, değişik ülkelerden sanatçılarla K. K. T. C. de buluşmak istediklerini ifade eden Işıkhan, Buraya tüccarlar gelir, işi bitince çeker gider ama sanatçıların dikeceği barış ve kardeşlik tohumları güçlenecek sonsuza kadar devam eder. Bu nedenle bizler geleneksel kültürel birikimimizi çoğaltmaya ve yaymaya dönük uluslararası festivaller, çalıştaylarla, bienaller yaparak bu değerleri, güzellikleri paylaşarak çoğalmaya devam edeceğiz. dedi.