Türkiye'nin en güzel ilçeleri açıklandı: İzmir'in dört ilçesi listede

Yapılan bir araştırma sonucu Türkiye'nin en güzel ilçeleri açıklandı. Listede İzmir'in 4 ilçesi yer aldı.

Türkiye'de yapılan bir araştırmanın sonucu açıklandı. Türkiye'nin en güzel ilçeleri araştırmasında İzmir'den 4 ilçe listede yer aldı. İlk sırada İzmir'in Seferihisar ilçesi bulunurken, Çeşme, Foça ve Urla ilçeleri de listede yer buldu.

 

İşte Türkiye'nin en güzel ilçeleri

İzmir, Seferihisar
Şanlıurfa, Halfeti
Ordu, Perşembe
İzmir, Foça
Bartın, Amasra
Antalya, Kemer
Nevşehir, Ürgüp
Rize, Çamlıhemşin
Antalya, Kaş
İzmir, Çeşme
Muğla, Bodrum
Muğla, Marmaris
Aydın, Kuşadası
Muğla, Fethiye
Antalya, Alanya
Artvin, Şavşat
İzmir, Urla
Balıkesir, Ayvalık
Karabük, Safranbolu
Çanakkale, Bozcaada

 

Türkiye'nin ilk yavaş şehri: Seferihisar

Seferihisar, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Urla, kuzeydoğusunda Güzelbahçe ve Karabağlar, doğusunda Menderes ilçeleri, güneyinde ve batısında Ege Denizi bulunmaktadır. Seferihisar, 1884 yılında ilçe olmuştur.

Seferihisar Türkiye’nin ilk yavaş şehri (Cittaslow) ünvanını 2009 yılında almıştır ve bu sayede, genellikle büyük şehirlerdeki hızlı yaşamdan farklı olarak, hızlı yaşamın getirdiği stresten uzak huzurlu yaşamı benimsemiştir. Cittaslow, Seferihisar şehrini bu sayede yavaşlığa ve yerelliğe teşvik etmiştir. Ayrıca bu kavramı benimsedikten sonra insanlar tarafından daha çok bilinmeye başlamıştır.

 

İzmir'in doğal kalmış bir ilçesi: Foça

Foça, Türkiye'nin İzmir il merkezinin yaklaşık 69 km kuzeybatısında İzmir’in bir ilçesidir. İlçenin ayrıca Foça'dan 20 km uzaklıkta, kıyıda Yeni Foça mahallesi vardır. Bu nedenle Foça'nın kendisine yerel olarak günlük dilde "Eski Foça" denilir. Foça, Phocaea  antik kentinin bulunduğu yere kurulmuştur.

Foça, Türk Riviera'sı olarak bilinen Mersin, Antalya'dan başlayıp İzmir'e kadar uzanan bölgenin içindedir. Bu yüzden turistler için mavi tur ve diğer gezilerin durağıdır. Foça'nın denizi çok berrak ve temizdir ve halka açık plajı vardır. Foça pek çok dalış noktası ile İzmir ilindeki gözde dalış sporu duraklarındandır.

İzmir'de doğal kalmış ilçelerdendir.

Foça'da yılın büyük bölümünde poyraz estiğinden temiz bir havası vardır.


Turizmin gözdesi Çeşme

Çeşme, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Urla ilçesi; kuzeyinde, batısında ve güneyinde Ege Denizi bulunmaktadır. Nüfusu 2020 yılı itibarıyla 46.093 kişidir. Tarihteki on iki İyon kolonisinden biridir.

Çeşme, İzmir'in turizm açısından en gelişmek ilçesidir. Özellikle Çeşme'nin Alaçatı mahallesi yerli turistler tarafından büyük ilgi görmektedir.

 

Köyleri ile de ünlü Urla

Urla, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Güzelbahçe ve Seferihisar, batısında Çeşme, kuzeybatısında Karaburun ve Ege Denizi, kuzeyinde İzmir Körfezi ve güneyinde Ege Denizi bulunmaktadır. Nüfusu TÜİK 2020 yılı verilerine göre 69.550'dir.

Güvendik sırtlarından Urla kıyıları ve önündeki 12 ada ile İzmir Körfezi seyredilebilmektedir. Bademler Mahallesi, tiyatrosu ve sera çiçekçiliği ile bilinmektedir. Barbaros, Özbek, Balıklıova ve Gülbahçe Mahalleleri de turizm açısından öne çıkmaktadır.

İzmir'e yakın ilçelerden biri olan Urla, en gözde ilçelerden biri olma özelliğini taşır.

 

izmir seferihisaar urla foça çeşme