Soyer ve Aslanoğlu'ndan ilk açıklamalar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, seçime dair ilk açıklamalarını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekiliği Genel Seçimleri’nde sandıkların kapanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ilk açıklamalarını yaptı. 


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sonuç değerlendirmesi yapmak için çok erken. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi son derece sakin, son derece yüksek katılımlı bir seçim yaşandı. Dolayısıyla sabırla sonuçları izlemeye devam ediyoruz. Hızla akacağını düşünüyorum. En azından Cumhurbaşkanlığı sonuçlarının daha erken belli olacağını düşünüyorum. Başka bir açıklama yapmak için şu anda erken. Şu anda manipülasyon yapmaya yönelik eğilimlerde söz konusu olabilir ama beklemekte fayda var.” diye konuştu. 

Ayrıca Oy kullandığı sandıktan yüzde 77 oranında Kemal Kılıçdaroğlu sonucunun çıktığını söyledi. 

İZMİR’DE BÜYÜK BİR FARKLA KAZANACAĞIZ’

Aslanoğlu, “Bizim kullandığımız sandıkta oy oranımız yüzde 73.5. Yan sandıkta ise oy oranımız yüzde 75.5. Çok güzel geliyor sandık sonuçları. Balçova’dan harika sonuçlar geliyor. Seferihisar’dan, Güzelbahçe’den, Karabağlar’dan ve Bornova’dan gelen ilk sonuçlar beklediğimizin de üstünde bir performans sergiliyor. Çok kısa bir sürede sandıklar sisteme girilmiş olacak. Girildikten sonra göreceğiz ki İzmir’de büyük bir farkla seçimi almış olacağız.”

İzmir’de anketlerin de üstünde bir sonuç çıkacağını ifade eden Aslanoğlu, “Bizim sistemimize girmiş sandık sonucu yok. Yani kaydedeğer bir sandık sonucu yok. Bizim kendi sistemimize İzmir’de bile 200 sandık girebilmiş değiliz. İzmir benim beklediğiminde üstünde performans sergiliyor. Daha önce sizlere birlikte anket sonuçlarını açıklamıştık. Onunda üstünde bir sonuç çıkacağı çok net. Kısa süre içerisinde sizinle sandık sonuçlarını paylaşacağız.” dedi.

Tunç Soyer Şenol Aslanoğlu