Şair Özşirvan'nın ilk kitabı ''Ben Sen'' Raflarda

''Özşirvan'ın, 72 Özel şiirinden oluşan ve 1000 adet basılan BEN SEN adlı kitabı, Yakın Kitabevi'nden yayımlanarak okuyucusuyla buluştu.

Şair Ilgın Özşirvan uzun yıllar boyunca kaleme aldığı 72 özel şiirini ''BEN SEN'' adlı kitapta topladı. Edebiyat dünyasında yepyeni ve farklı bir solukla ''merhaba'' diyen Özşirvan, kitabından elde edilecek geliri de insanlık adına hizmet veren kurum ve kuruluşlara bağışlama kararı aldı.

Sevginin ve inancın ilahi gücüne inanarak yazdığını, kendini yazarak daha iyi ifade ettiğini, yazarak hayata ifade verdiğini ve yazarak hayatın üzerindeki yükü hafiflettiğini ve kendisi için de tam bir terapi olduğunu söyleyen ÖZŞİRVAN; ''Ben'i ben yapan ne varsa şiirlerimde. Yaşadığım, paylaştığım hayatı; kaleme aldığım şiirlerimle daha da anlamlandırıyorum.'' dedi.

Oruç Aruoba'nın 'sevmek içini açmaktır' sözünü çok sevdiğini ifade eden ÖZŞİRVAN, şiirlerinin yer aldığı 'BEN SEN'i şöyle anlatıyor: ''Bu kitap; BEN'im için, bu kitap SEN'in için, bu kitap BİZİM için. İnsana ve yaşama ait ne varsa tüm çıplaklığıyla sayfalarda. Herkes kendinden bir şeyler bulacak ve bir yerlerinden kendilerine de değecek. Bu kitap acılarımız, yaralarımız, açlıklarımız, zaaflarımız ve aşklarımız''

''YAZDIKLARINIZ, YAŞADIKLARINIZ GİBİ İNSANLIĞA HİZMET ETSİN'' 

Japonların uzun ve mutlu yaşama sırrının, toplumsal ve bireysel yardımlaşma ile mümkün olduğunu, Hector Garcia & Frances Miralles'in İKİGAİ kitabında açıkça gözler önüne serildiğini söyleyen Özşirvan, ''İKİGAİ'' iki sözcüğün birleşmesinden oluşan ''İKİ'' hayat, ''GAİ''nin ise hedef, amaç ve gaye anlamına geldiğini, İkigai'nin bir 'hedefe, gaye ya da arzuya hiçbir zorlama olmadan içten ve kendiliğinden bağlılık hissetme duygusu' olarak tanımlandığına dikkat çekti.

Özşirvan, Yakın Kitabevi'nden öncelikle 1000 adet basılarak raflarda yerini alan ilk şiir kitabı ''BEN SEN'' in 900 adedinin %90'ını uzun yıllar Vakıf ve Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak görev yaptığı KİTVAK'a bağışladığını, kitabın içinde özellikle çocuk ve yetişkin onkolojisi alanında, insanlık adına yararlı işler yapmaya devam eden vakfa da özel bir yer ayırarak; insan olmanın, mutluluğun, zihinsel ve ruhsal huzurun da  ancak yardımlaşma ile sağlanabileceğinin altını çizerken, kitabın sonraki baskılarının da gelirinin de, insanlık adına hizmet veren farklı yardım kuruluşlarına bağışlanacağını söyledi. 

''ÖZŞİRVAN'IN YENİ KİTAPLARI DA İNSALIĞA HİZMET EDECEK'' 

Şair Ilgın Özşirvan ''Yaşadığım sürece ve sonrasında basımı devam eden, edecek; yeni yazacağım her kitabımın ve dahi içinde yer alan şiirlerimin bestelenmesi durumunda da gelirlerinin %90'ı bu şekilde farklı farklı yardım kuruluşlarına aktarılacaktır, ticari bir beklenti ve amaç içermeyecektir.'' dedi.

Kulağım seste olur elim kalemde klavyede

Ve akar kelimelerim kendiliğinde oluşur satırlar, kıtalar

Bir bakmışım sayfalara dökülmüş hisler kelamlar

Öyle saatler almaz çoğu zaman beş bilemedin on dakikalar

Ayar zaten yıllarca verilmiş, içerde bir yerde hazırda beklemiş duygular.

kültür sanat kitap. şiir