ÖZGÜR ÖZEL: ''SİYASETTE KADIN DEVRİMİNİ SİZLERE EMANET ETMEYE GELDİM!''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel; Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği CHP İzmir Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nın ardından Uğur Mumcu Parkı'nda halkla buluştu.

DAMLA DALYANOĞLU/ İZMİR'E DAİR HABER  CHP İzmir İl örgütü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen; CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay'ın yer aldığı buluşmada Genel Başkan Özgür Özel ''Kadın Devrimi'' çıkışıyla dikkat çekti.

‘’Siyasette Kadın Devrimi’ni sizlere emanet etmeye geldim.’’diyen Özel; İzmir seçmeninin istediği gibi genç ve kadınlardan oluşan bir aday listesi belirlediklerini söyledi. Cumhuriyet’in kadına seçme ve seçilme hakkını sunduğunu ve bu hak için Kadın Devrimi’ni cumhuriyetin kalesinden başlatmak istediğini belirtti. 


İzmir Seçmeni Bizden Daha Çok Kadın ve Genç Aday İstedi.

‘’İzmir’de toplam 6 kadın başkan olmuştu. Kenarda köşede değil tam 9 tane seçilecek yerde, nüfusu yüksek olan yerlerde İzmirin en büyük ilçelerinde. Yaş ortalamamız 45. Kent konusunda başarılı, ranta karşı mücadele eden; sizin aranızda her sabah başka mahallede kahvaltı edecek, her akşam başka taksi durağında olacak gencecik adayımız Kınay’ı sizlere emanet etmeye geldim.

Adaylarımız son derece inançlı, kararlı, iyi eğitimli. İzmir’de tüm beklenti anketlerinde, ölçütlerde İzmir seçmeni bizden daha çok kadın ve genç aday istedi. İzmir’e kadın ve genç adaylarımızı emanet etmeye geldim.’’



Cumhuriyeti Korumak İçin Kadın Devrimini Cumhuriyetin Kalesinden Başlatmaya Geldim

‘’Bu işin şakası yok. 18 bakan belirliyor, 1 tanesi kadın. Sen kadınsın yerin evdir, ailedir diyor diğer taraf. Kültür sanata bile biz bakarız, sen çocuk bakarsın diyorlar. Bu anlayışa karşı cumhuriyeti korumak için kadın devrimini cumhuriyetin kalesinden başlatmaya geldim.

Kız çocukları ayrı okusun diyen bir anlayış var. İttifak kurdukları parti kadınları sahiplendirmekten bahsediyor. Kadınların oy kullanmasına bile itiraz ediyorlar. Cumhuriyet kadının seçme ve seçilmesine, eşit yurttaş olmasına hak sağlamıştır. İzmir’den bu siyasete karşı meydan okuma zamanıdır. Bu yüzden Kadın Devrimi’ni sizlere emanet etmeye geldim.’’

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nden Aday olan Helil Kınay ;''Bugün burada büyük bir coşkuyla bir umudu paylaşıyoruz. Özel’i karşılamanın gücünü paylaşıyoruz. Hayatımızı enkaz altında bırakan, çocuklarımızın geleceğini elinden alan iktidara karşı birlikte mücadele ediyoruz. Çaldıklarından utanmadılar. Bizlerin hayatlarını ve kentlerini istediler. Kentlerimizi böldüler. Karabağlar’ı Konak’tan bölüp almak istediler siz vermediniz. Karabağlar’ı vermeyeceğiz.
Özgürlüğümüzü, sesimizi mücadelermizi gasp edeceklerini zannediyorlar. Bizler burada her birimiz bu mücadelenin içinde Atatürk’ün, Cumhuriyetin mayasını almışız. Kentlerimizi de ülkemizi de bu karanlığa teslim etmeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın ise çocukluğundan bugüne değişen Türkiye'den bahsettiği konuşmasında '' Bu süslü kıyafetlere bakmayın, sokaklarda büyüdük biz. Her sokağını biliriz buranın.Mutlaka bizleri başkanlık görevine seçeceksiniz. 'Siz bir takımsınız. Bu halkın yanında yer alacaksınız'dedi genel başkan. Kimsenin size haksızlık yapmasına karşı sizi yalnız bırakmayacağız.'' ifadeleri yer aldı.

 



 

#Siyasettekadındevrimi siyasette kadın devrimi özgür özel şenol aslanoğlu karabağlar belediyesi chp genel başkanı izmir