Özgür Özel'in Kurultay kadrosunda kimler var?

38. Olağan Büyük Kurultay öncesinde CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, kurultay kadrosunu tanıttı.

38. Olağan Büyük Kurultay öncesinde CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, kurultay kadrosunu tanıttı. Özel, aşağıdaki isimleri kadrosunda açıkladı:

Yalçın Karatepe, Parti Meclisi listesinde yer alacak.

Selin Sayek Böke ve Yalçın Karatepe ile birlikte, Türkiye'de yüksek puanlarla giren, istenen bir üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve maliye politikalarının başında bulunan bir isim, parti meclis üyemiz olarak görev yapacak.

Bilim, yönetim kültür platformunda faaliyet gösteren ve 180 ülkeye ihracat yapan bir elektronik şirketinin AR-GE departmanının başında çalışmış, 40 yaşında Türkiye'nin gözbebeği bir isim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bilim, teknoloji, AR-GE ve inovasyondan sorumlu genel başkan yardımcısı olacak.

Milli savunma politikalarını uzun yıllardır boş bırakan parti, bir emekli tümamiral ile milli savunmadan sorumlu genel başkan yardımcısı görevine getirecek.

Dış politika konusunda deneyimli bir isim olan İlhan Uzgel, parti meclisi üyemiz ve genel başkan yardımcımız olarak görev yapacak.

Ayrıca, Özgür Özel, CHP Milletvekili Gürsel Erol'un "fırsatçı" şeklindeki ifadelerine yanıt verdi ve Erol'un eleştirilerini küçümseyici ve hakaretkar bulduğunu ifade etti. Erol'un parti içi demokrasi çerçevesinde değişim isteyenlere karşı eleştirel bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini belirtti ve fırsatçılıkla suçlamanın parti içinde demokratik bir hakkı sorgulamak anlamına geldiğini ifade etti.

Özgür Özel Kurultay CHP