Özgür Özel: Atatürk'ün partisi iktidar olsun diye yola çıktım!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı öncesinde Genel Başkan adayı Özgür Özel, CHP'nin güçlü bir sosyal demokrat parti olma hedefiyle yola çıktığını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi, iktidar olabilsin diye yola çıktım" dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı öncesinde Genel Başkan adayı Özgür Özel, CHP'nin güçlü bir sosyal demokrat parti olma hedefiyle yola çıktığını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, yenilgilere mahkûm olmasın, yeni bir yenilgi daha almasın, ana muhalefette kalmasın, iktidar olabilsin diye yola çıktım" dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre; Özgür Özel, CHP'yi değiştirmenin Türkiye'yi değiştirmek olduğunu ifade ederek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, yenilgilere mahkûm olmasın, yeni bir yenilgi daha almasın, ana muhalefette kalmasın, iktidar olabilsin diye yola çıktım. Biz Türkiye siyasetinde bir paradigma değişikliği öneriyoruz. Tayyip Erdoğan’ın karşısına dikilip onunla didişecek bir lider değil, onu geride bırakacak bir lider öneriyorum. Erdoğan’ın dayattığı toplumu dikine kesen kimlik siyasetini reddeden, enine kesen bir anlayışı öneriyorum." dedi.

Ayrıca, kayıt dışı olmayan bir siyaset vadettiğini ve çeşitli kesimlere dokunacak bir siyaset önerdiğini belirtti. Özgür Özel, cesur ve kararlı bir siyasetin gerekliliğine vurgu yaparak, parti içinde güçlü kurulların, il başkanlarının, ilçe başkanlarının, Parti Meclisi'nin ve MYK'nın merkezde olduğu bir CHP önerdiğini ifade etti.

Kurultayın CHP ve Türkiye'nin geleceğini belirleyeceğini vurgulayan Özel, "Partimizin ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında verilecek bu kararla, seçim yenilgisinin ardından hiçbir şey olmamış gibi davranmayı içine sindiremeyen, yenilgilerden, hatalardan ders alan bir kadronun iş başına gelmesi mümkün kılınabilir. Bugün verilecek kararla, eminim ki önce Cumhuriyet Halk Partisi değişecek, ardından bu ülkenin iktidarı değişecek, Türkiye değişecek." şeklinde konuştu.

CHP Özgür Özel Kurultay