Örnekköy Projesi'nde flaş karar: Titiz çalışmaların kanıtı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaatı durdurulan 300 metrekarelik alanın yıkılıp yeniden yapılacağını duyurdu. Soyer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın projeye olumlu rapor verdiğini de açıkladı.

Başkan Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’ne bakanlık tarafından olumlu rapor verildiğini belirtti. Soyer, “Rapor; belediyemizin titiz çalışmalarının en net kanıtıdır.” ifadelerini kullandı.

Akıllardaki soru işaretleri giderilecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde hatalı beton ve demir eksikliği nedeniyle inşaatının mühürlenmesi haberleri ile gündeme gelen Örnekköy Konutları ile ilgili olarak da bir karar aldıklarını bildirdi. Soyer, “Ancak akıllarda hiçbir tereddüt kalmaması ve yaratılan olumsuz algıyı tamamen ortadan kaldırmak için bir karar aldık. İnşaatını inisiyatifimizle durdurduğumuz 300 m2 alanı yıkıp yeniden yapacağız.” dedi.

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi nedir?

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen bir proje olup, Örnekköy Mahallesi’nde 1. derece deprem bölgesinde bulunan 3 bin 520 konut ve 338 işyerinin dönüştürülmesini kapsamaktadır. Proje kapsamında, konutların yanı sıra sosyal tesisler, parklar, spor alanları ve ticari üniteler de yer almaktadır.

Tunç Soyer Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi