Kılıçdaroğlu'na Adalet Partisi'nden destek

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimleri öncesi Adalet Partisi Genel Merkezi'ne gitti. Kılıçdaroğlu'nu Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz kapıda karşıladı.

Görüşmede, Türkiye’nin sorunları ve seçim gündemi ele alındı. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu: “Bu bir referandumdur”

Basın toplantısında ilk sözü alan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin var olma ve yok olma mücadelesi verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi aydınlığa çıkarmalıyız. Kucaklaşan, birbirinin görüşüne saygı duyan bir Türkiye hepimizin temel hedefi” dedi.

Kılıçdaroğlu, seçimin bir referandum niteliğinde olduğunu belirterek, “Artık bu yapının değişmesi lazım. Yargı bağımsızlığının, düşünce özgürlüğünün gelmesi lazım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bütün vatandaşları oy kullanmaya ve Türkiye’nin kaderini değiştirmeye çağırdı.

Öz: “Atatürkçü ve Türk milliyetçisiyiz”

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ise partisinin Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı aldığını açıkladı. Öz, “Zafer Partisi ile Ata İttifakı’nı kurmuştuk. Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Atatürk çizgisinde bir hareketti. Bunun mimarı Ümit Özdağ ve ikimizdik. İsim babası da bendim” dedi.

Öz, Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın yüzde 5’te kaldığını ve partilerinin de baraj altında kaldığını hatırlattı.

Öz, “Demokrasinin devam etmesi için biz de kararımızı verdik. Kılıçdaroğlu’nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oy birliği ile çıktı” diye açıkladı.

Öz, son olarak Atatürkçü ve Türk milliyetçisi olduklarını vurgulayarak, “Bu ülkeyi ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenlere asla teslim etmeyeceğiz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Partisi