Kemeraltı Esnafı kira zammından mağdur

Kemeraltı Esnafı salgın ve deprem nedeniyle gelir kaybı yaşadıklarına dikkat çekerek, bir de üstüne Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2021 yılı için kiraya yüzde 12 zam yapmasına tepki gösterdi.

Salgının ve depremin ekonomik açıdan olumsuz etkilediğinin altını çizen Kemeraltı Esnafı bir de üstüne Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2021 yılı için kira bedellerine yüzde 12 zam yapmasına tepki gösterdi. Esnaf, tepkisini şu şekilde dile getirdi:
“Salgının getirdiği olumsuz şartlardan İzmir ilimizde etkilenmiş, İzmir özelinde Kemeraltı esnafı da salgından, salgın ve son dönemde yaşanan depremler nedeniyle ekonomik şartların kötüleşmesinden çok etkilenmiştir.
Esnaflar; kiralarını, çalıştırdıkları işçilerin ücretlerini ödeyememekte, siftah yapmadan işyerlerini kapatmaktadır. Kemeraltı esnafı zor durumdadır. İşyerleri kapanmakta, kapanan işyerlerinin yerine yenileri açılamamaktadır.
Şartlar bu durumda olduğu halde Vakıflar Genel müdürlüğü 2021 Kira yılı kira zammını %12 olarak belirlemiş ve Kemeraltında Vakıf Mülk işyeri kiracısı olan esnafa 2021 kira tutarlarını ihbar etmiştir.  Belirlenen bu zam oranı olumsuz şartlar düşünüldüğünde çok yüksektir. Esnafın herhangi bir şekilde oluşacak ek masrafları karşılayacak gücü kalmamıştır.
Kemeraltı mevcut şartlar altında kiralarına zam yapılmasını veya yüksek zam yapılmasını istememektedir. Konuyla ilgili özel ve kamu kurumlarımızdan yapılan zammın indirilmesi veya tamamen kaldırılması için destek vermesini arz ediyoruz.”
 

kemeraltı esnaf mağdur vakıflar genel müdürlüğü kira zam 2021 deprem koronavirüs