Karşıyaka'da Glutensiz Yaşam Şenliği Düzenlendi

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Glutensiz ve Organik Yaşam Derneği tarafından 21 Mayıs Pazar günü Condelion Mutfak Sanatları Merkezi'nde Glutensiz Yaşam Şenliği düzenlendi.

İzmir’de ilk defa düzenlenen “Glutensiz Yaşam Şenliği” nde ziyaretçi rekoru kırıldı. Karşıyaka Belediyesi ve Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleşen şenlikle misafirler glutensiz ürünleri deneme fırsatı buldu. İzmir Glutensiz ve Organik Yaşam Derneği başkanı Sayın Erkan Canoğlu ve başkan yardımcısı Sayın Altuğ Aylıkçı yaptıkları açıklamada günden güne çölyak hastalığının çocuklarda arttığını ve bu konuda toplumun kesinlikle bilgilendirilmesi gerektiğini, bunun içinde canla başla çalıştıklarını belirttiler.

Şenliğe katılan firmalar glutensiz ürünlerini tanıtma imkanı buldular. Tadımlar yaptırarak halkın bilinçlendirilmesine yardımcı oldular.

Şenlikte glutensiz makarna pişirilmesi, glutensiz ekmek yapımı, glutensiz kek yapımı atölyeleri düzenlendi. Diyetisyenler “Glutensiz hayatta dikkat edilmesi gereken hususlar” ve “Eğitim hayatının glutensiz diyette dikkat edilmesi konular” hakkında söyleşiler yaptılar.

Şenlik çocuklar için yapılan animasyon ve firmaların ikramları ile sona erdi.

Şenlikte en çok dikkati çeken ürün glutensiz makarna ve dondurma oldu.

Karşıyaka