İzmir'in sevilen doktorlarından Baran, covid-19'a yenik düştü

İzmir Alsancak Devlet Hastanesinde 1997 yılından bu yana Acil Hekimi olarak hizmet veren Doktor Mehmet Atilla Baran'a 26 Eylül 2020 tarihinde Covid- 19 teşhisi kondu. Baran, tüm çabalara karşın emekliliğini onaylatamadan hayata gözlerini yumdu.

İzmir'de Covid-19 tedavisi gören Doktor Mehmet Atilla Baran (59), yaşamını yitirdi. Emekliliğine 4 gün kala hayatını kaybeden Baran için 23 yıldır görev yaptığı Alsancak Devlet Hastanesi'nde tören düzenlendi.
Önce Alsancak Devlet Hastanesi'ne yatışı yapılan Baran, 6'ncı gününde Ege Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakım servisine sevk edildi. Tedavisi süren Dr. Baran, 12 gün sonra bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
İzmir’de tanınan ve çok sevilen bir acil servis doktoru olan Dr. Mehmet Atilla Baran'ın Alsancak Devlet Hastanesi'ndeki çalışma arkadaşları, hastanenin önünde Baran için bir anma töreni düzenledi. Baran'ın hastanenin girişine koyulan fotoğrafının yanına çelenkler ve çiçek demetleri bırakıldı. İzmir Tabip Odası konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Alsancak Devlet Hastanesi'nde çalışan meslektaşımız Dr. Mehmet Atilla Baran’ı COVID-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık çalışanlarına başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.
Mehmet Atilla Baran Kimdir?
03.06.1961 Kilis doğumlu olan Mehmet Atilla Baran ilk ve ota öğrenimini İzmir’de tamamladı. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Dış Hekimliği fakültesinde 1 yıl okuduktan sonra 1979 yılında Dokuz Eylül Tip Fakültesini kazanarak, 1987 yılında mezun oldu. Mecburi hizmetini Elazığ’da, akrilik görevini Erzurum da tamamladı.
İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesinde çalıştıktan sonra 1997 yılında Alsancak Devlet Hastanesinde Acil Hekimi olarak hizmet verdi. Çalıştığı bölgede çok sevildi. Alsancak’ı güzelleştirmek derneğinden bölgeye yaptığı hizmetlerden dolayı ödül aldı.  26 Eylül 2020 tarihinde Covid-19 tanısı kondu ve Ege Üniversitesi Anestezi yoğun bakıma yatırıldı. 30 Eylül 2020 tarihinde emeklilik onayı gelmişti ancak virüse yakalanmasından dolayı emeklilik işlemleri başlatılamadı. 8 Ekim 2020 tarihinde tüm çabalara karşın vefat etti.
 

mehmet atilla baran alsancak devlet hastanesi izmir doktor covid-19 vefat haberi kimdir