İzmir'in annesinin anısına 27'nci kez ödüller sahnede!

27 yıldır çoğalan bir azimle İzmir'deki sivil toplum kuruluşlarına çatı görevi üstlenen Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Platformu ödülleri bir kez daha sahiplerini buluyor

Bu yıl 27’ncisi düzenlenecek İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Platformu anma ve karşılıksız ödül törenleri için büyük jüri toplandı. 25 Eylül pazartesi günü düzenlenecek ödül töreni için üye STK’lerin sunduğu projeler yarıştı, dereceye girenler belirlendi.

2023 Güçbirliği jüri üyeleri arasında 2023 Güçbirliği jüri üyeleri Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği'nin Kurucu Onursal Başkanı ve Sokak Çocuklarını Koruma Çocuklar Geleceğimizdir Derneği Başkanı Neşecan Hürtürk, İzmir Köy Koop Başkanı Neptün Soyer, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Tülay Aktaş’ın kızı Gülay Aktaş, Prof. Dr. Aylin Göztaş, Ege Telgraf Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nesim Tanğlay, İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, Ege Kadın Dayanışma Vakfı (EKDAV) Başkanı ve CHP İzmir eski Milletvekili Türkan Miçooğulları, 2011-2015 dönemi Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Platformu’nun Sözcüsü Şener Anadol, Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeler Koordinatörü Kevser Çimenli, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) eski başkanı Misket Dikmen, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Halkla İlişkiler Müdürü Sirel Ekşi, Cevdet İnci Vakfı Onursal Başkanı Şerife Eren yer aldı. Bu yıl 25 projenin katıldığı yarışmada, Karşılıksız Hizmet Ödülü 1, 2, 3’üncüsü belirlendi. İzmir'in gönüllüleri ve Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü Ömür Boyu Gönüllülük Ödülleri’nin verileceğinin altı çizilirken vefat eden üyeler Burçin Kipman ve Aysel Hitay adına bu yıl ödül verileceği ayrıca jüri özel ödülü ve gençlere yönelik sosyal sorumluluk teşvik ödülünün de sahiplerini bulacağı ifade edildi.

‘GERÇEKTEN İLHAM VERİCİ’

Ödül töreni öncesi açıklamalarda bulunan İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, “Bu sene katılım oldukça iyiydi, açıkçası bu durum bizi çok sevindirdi. Sivil toplum kuruluşlarının gittikçe güçlenmesi gerçekten ilham verici. Bu gücün önümüzdeki yıllarda daha da artması, daha geniş kitlelere yayılması ve özellikle de işin içine gençleri de katmak en büyük arzumuz. Sivil toplumlarda gençlerin yer alması bu noktada farkındalığı artırmak, sivil toplum çalışmalarını yakından takip eden bir kurum olarak yapılan işlerde kamuyla birlikte hareket etmek çok önemli. O yüzden ‘Haydi gençler sivil toplum çalışmalarına’ diyoruz. Her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçte de güç birliğimize güç katmak için çalışmalarımızı sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

TÖREN PAZARTESİ GÜNÜ

Sonuçlar 25 Eylül pazartesi günü saat 13.00’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak törende duyurulacak. Ödül alan proje sahipleri açıklanacak. Törende, Dokuz Eylül Üniversitesi Piyano Anasanat Dalı 4’üncü sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Aytekin Yılgın piyano resitali sergileyecek. Resitalin yanı sıra Dördüncü Boyut Akademi kurucusu ve Sürdürülebilir Eğitim Gelişim ve Mükemmellik Derneği (SEGM) Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Çabuk da ‘Sivil Toplumda Sürdürülebilirlik’ konusunda bir sunum gerçekleştirilecek.

İzmir ödül tören proje