İzmir'de 'Cumhuriyet'in 100'ü İzmir' sergisi açıldı

'Cumhuriyet'in 100'ü İzmir' sergisi Kültürpark Atlas Pavyonu'nda 24 Ekim'de açıldı. Cumhuriyetin 100. yılında, Cumhuriyet dönemine ait anıları yaşatmak amaçlı düzenlenen sergi, ziyaretçiler tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen Cumhuriyet’in 100’ü İzmir sergisine, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Ceren Umay ve Kültür ve Sanat Şube Müdürü Yener Ceylan katıldı. Mustafa Özuslu, açılış konuşmasında büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin kabul edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi oturumunda dile getirdiği sözlerine atıfta bulundu.  

‘‘Bu Cumhuriyet sizler sayesinde ilelebet payidar kalacaktır.’’
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Güzel insanlar Cumhuriyet sevdalıları ve bekçileri iyi ki varsınız. Bu Cumhuriyet sizler sayesinde ilelebet payidar kalacaktır. Böylesi anlamlı bir sergide böylesi anlamlı bir günde bu unutulmaz yolculuğun parçası olduğumuz için büyük gurur duyuyorum. 100 yaşında olan Cumhuriyet’e baktığımızda ve bizler bugün yaş alan ama hiç yaşlanmayan fotoğraf albümüne bakarak ne kadar kutsal bir emanet olduğunu anlayacağız. Sadece cumhuriyet coşkusunu değil aynı zamanda dönemin duygularına da örnek olacağız.’’ dedi.

30 Kasım’a kadar ziyarete açık
Cumhuriyet’in 100’ü İzmir sergisi, proje sorumluları ve sanatçı konuşmalarıyla devam etti. Açılış konuşmalarının ardından plaket takdimi gerçekleşti. Serginin küratörleri arasında; Aylin Telef, Ayşegül Çetinkalp, Erol Özdayı, Hüseyin Erciyas, Kemal Okul, Mert Rüstem, Nur Uzakgören, Saadet Erciyas bulunuyor. İzmirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, 30 Kasım’a kadar Kültürpark Atlas Pavyonu’nda ziyarete açık olacak.

#izmir #sergi #cumhuriyet