İYİ Parti'de Kongre Hazırlığı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından Başkanlık Divanı'nı topladı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda, seçim sonuçları ve gelecek çalışmalar masaya yatırıldı.

 

Akşener, toplantıda divan üyelerinin seçim sürecine ilişkin görüşlerini dinledi. Toplantıda, Altılı Masa partilerinin seçimde yaptığı hataların da eleştirildiği öğrenildi.

Kongre Süreci de Görüşüldü

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise 24 ve 25 Haziran’da yapılacak olan kongre süreciydi. Toplantıda, kongre öncesinde parti içinde muhalif seslerin yükselmesinin beklendiği ancak bunların Akşener’in liderliğini sarsmasının zor olduğu değerlendirildi.Toplantıda, yine de muhalif hareketlerin göz ardı edilmemesi ve parti disiplininin sağlanması konusunda fikir birliği sağlandığı belirtildi.

Akşener’e Muhalif Ekip Kurultayda Aday Çıkaracak İddiası

Öte yandan İYİ Parti’de seçim sonuçlarının tartışması devam ediyor. Disiplin kurulu üyesi Ethem Baykal, Akşener’e istifa çağrısı yapmıştı.

İddiaya göre Akşener’e muhalif bir ekip kurultayda yeni bir aday çıkarmak için çalışma yürütüyor. Bu ekibin kimlerden oluştuğu ve aday olarak kimi göstereceği ise henüz netleşmedi.

 

iyi parti meral akşener siyaset