İrlandalı Oyuncu Ray Stevenson Hayatını Kaybetti.

İrlandalı oyuncu Ray Stevenson 58 yaşında yaşamını yitirdi.

“Punisher: War Zone”, “King Arthur”, “Thor” filmleri ve HBO'nun “Rome” gibi dizileri ile tanınan İrlandalı oyuncu Ray Stevenson, Pazar günü İtalya'da hayatını kaybetti. 58 yaşındaki Stevenson’ın ölüm sebebi şimdilik belli değil. 

Ray Stevenson kimdir?

25 Mayıs 1964'te Kuzey İrlanda'da doğan Stevenson, kariyerine 1990'larda TV şovlarında görünerek başladı, ardından 2000'ler itibari ile Hollywood aksiyon filmlerinde yer almaya başladı. İlk büyük film rolü Antoine Fuqua'nın 2004 yapımı “King Arthur” filminde Yuvarlak Masa Şövalyelerinden biri olan Dagonet'ti. 

Stevenson, 2008'de Marvel filmi “Punisher: War Zone”da başrolde yer aldı ve burada paralı asker, namı diğer Frank Castle'ı canlandırdı. 

2010'larda Stevenson, "The Book of Eli", "G.I.Joe: Retaliation,” “The Three Musketeers”, “Thor” ve “Divergent” gibi filmlerde rol aldı. Stevenson, “Thor” filminde Chris Hemsworth'un Thor'unun müttefiki olan Warriors Three'den biri olan Asgardlı kahraman Volstagg olarak seyirci karşısına çıktı. “Divergent” serisinde Stevenson, Abnegation grubunun belediye meclisi lideri ve Four'un babası (Theo James) Marcus Eaton'ı canlandırdı.

Daha yakın zamanda ise Stevenson, Oscar adayı “RRR” filminde kötü Vali Scott Buxton olarak göründü. Ayrıca bu yaz Disney+’ta yayınlanacak olan "Star Wars" dizisi "Ahsoka"da karanlık tarafa dönen ve şeytani Büyük Amiral Thrawn'ın müttefiki olan Baylan Skoll adlı bir Jedi olarak görünecek. Daha önce “Star Wars Rebels” ve “Star Wars: The Clone Wars”da Gar Saxon karakterini seslendirmişti.

Televizyonda ise Stevenson, 2005-07 yılları arasında HBO’nun tarihi draması “Rome”da Titus Pullo olarak rol aldı. Stevenson ayrıca Showtime'ın “Dexter” dizisinin 7. Sezonunda Ukraynalı gangster Isaak Sirko'yu, Starz'ın “Black Sails” korsan dizisinin Blackbeard'ını ve “Vikings”in 6. Sezonunda denizci Othere'yi canlandırdı.

"Ahsoka"ya ek olarak, Stevenson'ın ölümünden sonra "1242: Gateway to the West ve "Cassino in Ischia" filmleri de seyirci karşısına çıkacak.

Ray Stevenson