Gücücek Koyu tehlikede: Bölge sakinleri destek bekliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kiraya verilmek istenen Gücücek Koyu için harekete geçen Gücücek Koyu Doğal Yaşam Koruma Derneği, ihalenin iptal edilmesine destek verilmesi için çağrı yaptı.

Çeşme’de ücretsiz bir şekilde denize girilen sayılı koylardan biri olan Gücücek Koyu, 11 Temmuz’da T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarıldı. İhaleden İzmir Çevre Müdürlüğü’nün haberinin olmaması ve doğal sit olanı olan bu bölgenin koruma kararının olmasına rağmen yapılan ihale duyurusu tepkii çekerken, ülkenin vatandaşlarının anayasal hakkı olan denize girme hakkının engellenmek istemesi çevrecileri harekete geçirdi.

9 sitenin kurduğu Gücücek Koyu Doğal Yaşam Koruma Derneği (GUDODER), yıllardır halkın özgürce yararlandığı Gücücek Koyu’nun kiralanmasına engel olmak için ihaleye katılarak en yüksek teklifi verdi.

Sahiller halkındır, girişi ücretli olamaz

Dernek adına konuşan GUDODER Yönetim Kurulu Başkanı AV. Seher Gacar, "Amacımız kuruluşumuzdan bu yana aynı. Sahiller halkındır, girişi ücretli olamaz. Halkın denize girmek için ne özel teşebbüse ne de devlete ücret ödemesini doğru bulmuyoruz" dedi

Açıklama yapacak

Dernek, şimdi ihalenin iptali ve Gücücek Koyun’un halk plajı olarak kalması için 30 Temmuz Pazar günü saat 17.00’da açıklama yapacak. Açıklamanın Gücücek Koyu'nda  yapılacağı öğrenilirken, dernek İzmirlilere açıklamaya destek vermesi için çağrıda bulundu. 

Gücücek Koyu Doğal Yaşam Koruma Derneği #çeşme