Folkart, hakkında çıkan iddiaları yalanlandı

İzmir'de yaşanan deprem sonrası sosyal medyada yayılan ve Folkart projesine ait olduğu söylenilen görüntüler şirket tarafından yalanlandı. Folkart, yaşanan can kayıpları nedeniyle üzgün olduklarını dile getirerek, kamuoyu açıklaması yayınladı.

İzmir’de yaşanan deprem sonrası Folkart projelerine ait olduğu söylenilen bazı görüntülerin yayınlanması üzerine, şirketten açıklama geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Folkart, şunları dile getirdi:
“Değerli İzmirliler; ‘Güzel İzmir’imize büyük geçmiş olsun. Hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Enkaz altında kalan hemşerilerimizin kurtulması tek dileğimizdir.
Bir konuda sizleri bilgilendirmek istedik. Sosyal medya ve bazı Whatsapp gruplarında; deprem sonrası Folkart projesinde statik olarak, genel iskelet ve taşıyıcı kolonlarda, yaşamı riske edecek en ufak bir sıkıntı yaşanmamıştır.
1688 yılından günümüze dek tarihsel olarak da İzmir’in en büyük depremlerden birine tanık olduk. Böylesi bir depremi en yüksek teknoloji ile inşa edilen, yerin metrelerce altına inilerek derin kazık sisteminin uygulandığı tüm binalarımız, hiç sorun olmadan geçirmiştir.
Ayrıca teknik ekiplerimiz her projemizi yerinde inceleyip, gerekli tespitlerini yapmıştır. Bu şiddetteki bir depremde, çok normal olarak görülebilecek sıva çatlağı gibi konular ise basit ve dekoratif hasarlardan ibarettir.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.”

folkart izmir deprem kamuoyu açıklaması yıkıldı çatlak yalanlandı iddialar