Filenin Sultanları, Dominik Cumhuriyeti'ni rahat geçti

Filenin Sultanları, Milletler Ligi ikinci hafta dördüncü ve son maçında ilk setten itibaren üstün oyunuyla Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 mağlup etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Milletler Ligi'nin ikinci hafta son maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşılaştı. Hong Kong'da oynanan mücadelenin karşılıklı sayılarla başlayan ilk setini ay yıldızlılar, setin sonlarına doğru iyi oyununu salona yansıtan Vargas'ın önderliğinde 25-23 üstün tamamladı.

İkinci sette sazı elinden bırakmayan Vargas'la birlikte file önünde de kontrolü elinden bırakmayan Sultanlar, 25-19'la durumu 2-0'a getirdi. İyi başlayamadığı üçüncü sette farkı bire kadar indirse de öne geçmeyi başaramayan Milli Takım, seti 25-23'le kaybetti. Heyecan fırtınasına sahne olan dördüncü seti 25-20 alan Milli Takım, parkeden 3-1 galip ayrılarak ilk etapta üç galibiyet bir de mağlubiyet yaşadığı ligde ikinci haftayı da üç galibiyet bir mağlubiyetle tamamladı.

Milletler Ligi'nin üçüncü hafta müsabakalarına Tayland'ın başkenti Bangkok ev sahipliği yapacak. 16 takımın mücadele ettiği Milletler Ligi'nde üç hafta sonunda puan cetvelinde ilk sekiz sırada yer alan takımlar, finalde mücadele etme hakkı kazanacak. 2023 FIVB Milletler Ligi Finalleri ise 12-16 Temmuz'da ABD'nin ev sahipliğinde Arlington şehrinde düzenlenecek.

Türkiye, ilk kez 2018'de Milletler Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda ilk yıl ikincilik, 2019 ve 2022'de dördüncülük, 2021'de ise üçüncülük elde etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Milletler Ligi üçüncü haftasındaki maç programı şu şekilde:

28 Haziran:  Japonya-Türkiye

29 Haziran:  Tayland-Türkiye

30 Haziran:  Brezilya-Türkiye

2 Temmuz:   Hırvatistan-Türkiye

Türkiye