Erdoğan: Kale içeriden fethedilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da partisinin mitinginde halka hitap etti. Erdoğan, seçimlere ilişkin iddialı mesajlar verdi. 'Öyle bir kazanacağız ki, kimse kaybetmeyecek' diyen Erdoğan, Pazar günü yapılacak seçimler için 'hazır mıyız?' diye sordu.

Erdoğan, seçmenlere “Pazar’a kadar değil mezara kadar beraberiz” sözü verdi. Kadınların önemine dikkat çeken Erdoğan, “Kale içeriden fethedilir. Ne demek bu; bayanlar. Kale onlarla fethedilir” dedi.

Erdoğan, Malatya’nın kendilerine verdiği desteği övdü. “Malatya dik ve vakur tavrını ortaya koydu. Malatyalı insanımızı kürt türk alevi sünni diye bölmeye çalışanlara dur dedi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun Kandil’den talimat aldığını ve PKK’nın uzantısı olan partilerle görüştüğünü iddia etti. Erdoğan, “Benim milletim bu teröristlerle yol yürüyenleri sandığa gömecek mi?” diye sordu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Öyle bir kazanacağız ki, kimse kaybetmeyecek. Pazar'a hazır mıyız? Unutmayın, Pazar'a kadar değil mezara kadar beraberiz. Kale içeriden fethedilir. Ne demek bu; bayanlar. Kale onlarla fethedilir. Malatya dik ve vakur tavrını ortaya koydu. Malatyalı insanımızı kürt türk alevi sünni diye bölmeye çalışanlara dur dedi.

Bay bay Kemal talimatı Kandil'den alıyor, görüşmeleri PKK'nın parlamentodaki uzantıları ile yapıyor. Benim milletim bu teröristlerle yol yürüyenleri sandığa gömecek mi? Malatya, milletin adamına sahip çıktı. Cumhurbaşkanlığı'nda yüzde 60 buçuğa yakın oy verdi. Cumhur İttifakı'na yüzde 69'a yakın oy verdi." 

Erdoğan Malatya