Ercan'dan yazlıkçılara deprem uyarısı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Burhaniye-Ören-Edremit bölgesindeki yazlık yapılara karşı uyarıda bulundu. Ercan, bölgede 6.0-7.2 arasında depremlerin meydana gelme ihtimaline dikkat çekti.

Ercan, Burhaniye Festivali’nde yaptığı konuşmada, bölgedeki deprem riskini anlattı. Ercan, bölgenin Kuzey Anadolu Fayı’nın güney kolunda olduğunu ve bu fayın hareket etmesi durumunda büyük depremler olabileceğini söyledi.

Ercan, ayrıca bölgenin Ege Göçüntülü ile Kuzey Anadolu Fayı’nın yanal atımlı kırıklarının etkisinde olduğunu belirtti. Ercan, “Bölgede sulu tarım alanları üzerinde kurulu olan iki kat üzerindeki yazlık yapılara dikkat edilmeli. Bu yapılar rezonansa gelebilir ve büyük hasar görebilir” dedi.

‘Depremden korunmak için önlem alınmalı’

Ercan, bölgedeki yazlıkçılara depremden korunmak için önlem almalarını tavsiye etti. Ercan, “Yazlık yapılarda deprem güçlendirmesi yapılmalı, zemin etütleri yapılmalı, yapı denetimi sağlanmalı. Ayrıca deprem anında ne yapılması gerektiği konusunda bilinçlenilmeli” diye konuştu.

Ercan, sosyal medya hesabından da bölge halkına ve yazlıkçılara seslendi. Ercan, “Burhaniye-Ören-Edremit hattında yaşayanlar ve yazlıkları olanlar lütfen dikkatli olun. Deprem önceden haber vermez, hazırlıklı olmak gerekir” mesajını paylaştı.

 

 

 

deprem