Efes Antik Kenti'ne girişin 700 lira olmasına tepki yağdı, Bakanlık harekete geçti! Artık tek fiyat!

Müze giriş ücretlerine yüzde 100 oranında zam yapılması sosyal medyada büyük tepki ile karşılandı. Bunun üzerine harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 Ağustos'tan itibaren Türk vatandaşlarının müzelere sadece Müze kart ile girebileceğin duyurdu. Müzekart fiyatı ise 60 lirada sabit bırakıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine 1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere zam yapıldı. Kız Kulesi'ne giriş 550 TL, Galata Kulesi'ne giriş ise 650 TL olurken konu kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Bakanlık'tan yapılan açıklamada müze ve ören yerlerine 1 Ağustos'tan itibaren ziyaretlerin sadece Müze Kart ile yapılabileceği belirtildi. Yabancıların ise girişlerde belirlenen zamlı ücretleri vereceği açıklandı.

 

Müze Kart'ın fiyatı aynı kaldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine 1 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere zam yaptı. Zamlarartan döviz kurları nedeniyle özellikle yabancı turist girişlerine yönelik yapılırken, Türk vatandaşları ise 60 liraya alabilecekleri Müze Kart ilemüzelere girebilecek. Türk vatandaşlarının müze ve ören yerlerine girişleri için yıllık ücreti 60 lira olan Müzekart fiyatı değişmedi.

 

Yeni zamlı tarife

Müze Kart sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilecek. Zamlı listeye göre İstanbul Havalimanı Müzesi'nin giriş ücreti 13 Euro olarak belirlenirken, bazı müze ve ören yerlerine giriş ücretleri şöyle:

Efes Antik Kenti 700 TL
Pamukkale Ören Yeri 700 TL
Aspendos 340 TL
Ihlara Vadisi 330 TL
Kız Kulesi 550 TL
Galata Kulesi 650 TL
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi 450 TL
Göreme Ören Yeri 480 TL
Anadolu Medeniyetleri Müzesi 280 TL
Patara Ören yeri 340 TL
Troya Müzesi 330 TL

 

Türk vatandaşları Müzekart ile girecek

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakanlığa bağlı 350'yi aşkın müze ve ören yerine Türk vatandaşlarının 60 liraya sınırsız ziyaret etmesi uygulamasının devamına ilişkin 16 Temmuz'da karar alındığı anımsatıldı. Bu yerlere, 1 Ağustos'tan itibaren ziyaretlerin sadece Müze kart ile yapılabileceği belirtilen açıklamada, yabancıların girişlerinde de bu tarih itibarıyla güncel fiyat uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

müze efes müzekart