Dr. Zafer Levent Yıldır, İzmir Büyükşehir'de Grup Başkanvekili Oluyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yönetim kadrosunu şekillendirirken, Karabağlar'dan meclis üyesi seçilen Dr. Zafer Levent Yıldır'ı CHP Grup Başkanvekili olarak görevlendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Cemil Tugay, yönetim kadrosunu oluşturuyor. Karabağlar'dan birinci sıra belediye meclis üyesi seçilen Dr. Zafer Levent Yıldır'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde CHP Grup Başkanvekili olarak görev alacağı öğrenildi. Yıldır'ın aynı zamanda İmar Komisyonu başkanlığı görevini de üstlenmesi bekleniyor.

Dr. Zafer Levent Yıldır, iki dönemdir Karabağlar'da meclis üyeliği yapıyordu. Karabağlar’da grup başkan vekilliği yapan Yıldır aynı zamanda imar komisyonu başkanlığı da yapıyordu.

Karabağlar'da Helil Kınay belediye başkanı seçilirken, Yıldır da üçüncü dönem için birinci sıradan belediye meclisine girdi. Büyükşehir meclisinde de görev alacak olan Yıldır'ın Karabağlar'da sürdürdüğü grup başkanvekilliği görevini büyükşehire de taşıması ve büyükşehirde kritik öneme sahip imar komisyonunun da yine başkan sıfatıyla Yıldır'a emanet edilmesi bekleniyor.

Bugün mazbatasını alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, İzmir’in en büyük ilçelerinden olan Karabağlar’da 2 dönem imar komisyonu başkanlığı yapan Yıldır’ın deneyimlerinden faydalanmak istediği belirtiliyor.

 

Dr. ZAFER LEVENT YILDIR KİMDİR?

Dr. Zafer Levent Yıldır, sol siyasetin İzmir’deki önemli isimlerindendir. Gençlik yıllarından beri aktif olarak sol hareketin içinde yer alan Yıldır, 80-82 yıllarında Kuşadası Belediye Başkanlığı yapan Kemal Yıldır’ın oğludur. İzmir Atatürk Lisesi mezunu olan Yıldır, eğitim hayatına Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) devam etmiştir. 80 darbesinde Mamak cezaevinde bir yıl yatmış ve dönemin baskıcı yönetimi tarafından cezaevinde işkence görmüştür. Özgürlüğüne kavuştuktan sonra ODTÜ’de İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitiren Yıldır, 2000 yılında ise Ege Üniversitesi’nde sosyoloji alanında da yüksek lisans yapmıştır. Doktora eğitimini de Ege Üniversitesi’nde yine Sosyoloji üzerine tamamlamıştır.

İnşaat mühendisliğini bitirdikten sonra özel sektörde çeşitli firmalarda çalışan Yıldır, 30 yılı aşkın süredir Cumhuriyet Halk Partisi CHP) üyesidir. Son 15 yıldır CHP’de aktif olarak görev yapan Dr. Zafer Levent Yıldır ÖDTÜ-Der, DİSK Emekli-Sen ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi üyesidir.

Dr. Zafer Yıldır, kendisi gibi ODTÜ mezunu olan Hale Hnm ile evlidir. İzmir Tire doğumlu olan Şehir Plancısı Hale Yıldır, Kültür Bakanlığından emekli olmuştur. 41 yıldır evli olan çiftin iki kızı bulunmaktadır.