Demokrasi Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor

Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçsiper, üniversite ve üniversite tercih dönemine ilişkin açıklamalar yaptılar.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper , üniversite ve tercih dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, “Kısa süre çok iş başardık. 2017 yılında 4 bölümü aktifleştirerek dedim ki, ekim ayına kadar bir yer belirlenir. İzleyen yılda da 32 programı aktif hale getirdik. Şimdi 36 bölüm oldu. Sonrasında ise, 42 bölümle sınırladık. 10 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitüde, yaklaşık 11 bin öğrencimiz, 620 kişilik idari ve akademik kadromuz mevcut. İki mezuniyet yaptık. En az kadroyla çok iş yaptığımızın altını çizmek isterim”  dedi.

‘İstihdam oranımız yüksek’

“Öğrencilerimizi başka üniversitelere göndermiyoruz, hepsine kendi üniversitemizde eğitim veriyoruz” diyen Rektör Tunçsiper, “Öğrencisi olmayan bölüme asla kadro açmıyoruz. Neredeyse tüm hocalarımızın doktoraları var. Hepsi, TÜBİTAK, TEKNOFEST ve AB projelerinde başarılı çalışmalara imza atan arkadaşlardan oluşuyor. Ulusal hakemli dergilerde öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında ülkemizde 208 üniversite arasında ilk 3’teyiz. Yüksek okulumuzda eğitim alan öğrencilerimiz dikey geçişte başka okulu tercih bile etse, ‘eğitim kalitesi ve sıcaklığını başka yerde görmüyorum’ diyerek bize geri dönüyor.  Bir yüksekokulumuz da Çiğli Atatürk OSB Mesleki Eğitim Merkezi’nde bulunuyor. Hem teorik hem uygulama bir arada gösteriliyor. Türkiye’de 15 üniversite vardı, Ege ve İzmir’de bir tek biz yer aldık. Böylece mezun olduklarında hemen istihdam ediliyorlar. Ayrıca Meslek Yüksekokulu Bankacılık Bölümümüz geçen yıl 17 mezun verdi. Şu an 16’sı çalışıyor biri de lisans eğitimine devam etti."diye konuştu.

‘Üniversitemizde bir aile birliği, beraberliği ve uyum var.’

Otizmli araştırma merkezi ile engelli öğrencilere özel eğitim programı uyguladıklarının altını çizen Prof. Tunçsiper şöyle devam etti: “Yaklaşık 60 engelli öğrencimiz var. Bir hocamız İzmir’de engelli öğrencilerden oluşan bir orkestra da kurdu; İZOT (İzmir Otizm Orkestrası.) Yurtiçinde ve dışında çok sayıda ödül aldık. Bir de nişanımız var. Tüm bunların yanında iyi bir sinerji yakaladık. Üniversitemizde bir aile birliği, beraberliği ve uyum var. Hizmetli de memur da asistan da alınsa, hangi bölüm olursa olsun mutlaka jürilerde ilgili arkadaşlarla ben de bulunuyorum. Çünkü, ortamda uyum olursa başarı da fazla oluyor. ”

Prof. Tunçsiper, "Gençlere milli değerleri aşılamanın önemli olduğunu. Bu konu da üniversitemizin de eğitim gören öğrencilermize yoğun gayret sarfediyoruz. "

Tolerans ve hoş görünümün yüksek

“İstişareyi çok önemsiyorum. Burada kadın detaycılığı var tabii... Çalışanlarımızın da yüzde 70’i kadın. Mesela, iki kişi geliyor; eğer eş değerse bilgi olarak kadını tercih ediyorum. Kadın olmanın getirdiği bir annelik, kardeşlik duygusu oluyor. Daha kucaklayıcı oluyorsunuz. Tolerans ve hoş görünümün yüksek olduğunu düşünüyorum” dedi.

Öğrencilerimden çok memnunum’

“Temel hedefimiz gençlere iyi bir eğitim verebilmek” diyen Rektör Tunçsiper, “Hep arkadaşlara şunu derim, ‘Elinizi vicdanınıza koyun, kendi çocuğunuza nasıl bir eğitim verilmesini istiyorsanız, siz de bu çocuklara onu verin.’ Öğrencilerim de çok memnun. Bana sosyal medyadan istediği zaman ulaşabiliyorlar. Ayrıca gelmek isteyen öğrencilerimizin sayısının çok olması nedeniyle branşlarımızın yarısı yabancı dilde eğitim veriyor” dedi.

 

İzmir Demokrasi Üniversitesi