CHP'nin kaderini belirleyecek tüzük toplantısı: İzmir'den Sertel katılıyor

Ankara'da yarın CHP'nin kaderini belirleyecek tüzük değişimi toplantısı başlıyor. CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel de 9 kişilik komisyon üyeleri arasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle yer aldı

Seçim sonrası değişim tartışmalarının yoğun şekilde sürdüğü Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) yarın kader toplantısı var. Partinin geleceğini belirleyecek tüzük değişikliği toplantısı Ankara’da başlıyor. Yeni tüzüğü hazırlayacak komisyonda İzmir’den de önemli bir isim var. CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla toplantıya katılarak önerilerini iletip yeni tüzüğün oluşmasında etkili olacak. Tüzük toplantısında CHP’nin kadın ve gençlik komisyonları genel başkanlarının da yer alacağı belirtildi.

MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ÖN SEÇİMLE BELİRLENECEK

Toplantının CHP Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynel Emre başkanlığında yapılacağını hatırlatan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Genel Başkanı İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Genel Başkanı Sertel, “Tüzükte çok önemli değişiklikler yapılması hedefleniyor. Öncelikle CHP’nin tüm milletvekili adayları ön seçimle belirlenecek. Ayrıca büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarıyla belediye ve il genel meclisi üyelikleri de ön seçimler belirlenecek. Milletvekilliği ve belediye başkanlıkları görevi en fazla 2 dönem yapılabilecek” dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYINI ÜYELER SEÇECEK

Tüzük değişikliği ile genel başkanlık konusunda da önemli bir değişikliğe gidilmesinin hedeflendiğine dikkat çeken Sertel şu bilgileri verdi: “Üst üste iki dönem partiyi iktidar yapamayan genel başkan görevinden ayrılacak. Partinin Cumhurbaşkanı adayı da tüm üyeler arasında yapılan seçimler belirlenecek. Ayrıca MYK üyeleri ve genel başkan yardımcıları da ön seçimle belirlenecek. Bütün bunları içeren bir tüzük hedefliyoruz.”

CHP