CHP'nin 3 BAL'lısı

İzmir'in ve hatta Türkiye'nin en iyi eğitim kurumlarından biri olan Bornova Anadolu Lisesi (BAL) bugüne kadar çok çeşitli alanlarda önemli isimler yetiştirdi.

Bornova Anadolu Lisesi siyaset alanına da iddialı isimler kazandırdı. 4 Kasım’da Türkiye’nin 100 yıllık Partisi CHP’ye Genel Başkan seçilen Özgür Özel de Bornova Anadolu Lisesi mezunu. Kendisi gibi Bornova Anadolu Lisesi mezunu olan Tunç Soyer ve Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile 12 Mart 2016’da Seferihisar’da yapılan SODEM toplantısında buluşan Özel bu fotoğrafı çektirmişti.

İzmir’in ve hatta Türkiye’nin en iyi eğitim kurumlarından biri olan Bornova Anadolu Lisesi (BAL) bugüne kadar çok çeşitli alanlarda önemli isimler yetiştirdi. Bornova Anadolu Lisesi siyaset alanına da iddialı isimler kazandırdı. 4 Kasım’da Türkiye’nin 100 yıllık Partisi CHP’ye Genel Başkan seçilen Özgür Özel de Bornova Anadolu Lisesi mezunu. Kendisi gibi Bornova Anadolu Lisesi mezunu olan Tunç Soyer ve Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile 12 Mart 2016’da Seferihisar’da yapılan SODEM toplantısında buluşan Özel bu fotoğrafı çektirmişti.

BAL’IN ASLARI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel BAL’ın 1992 mezunu. CHP’nin Genel Sekreterliği’nin yanı sıra iki dönem İzmir Milletvekilliği ve Bornova Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da okulun 1980 mezunu. İki dönem Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2019’dan beri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Tunç Soyer de BAL’ın 1977 mezunları arasında yer alıyor.

SODEM Bornova Anadolu Lisesi Özel