CHP İzmir'de kongreler öncesi kritik mesai!

CHP İzmir, yoğun bir çalışma programına başladı. Bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ardı ardına önemli toplantılar gerçekleştirecek. Kongreler öncesi yapılması gerekenler tartışılırken, örgütün ittifak rahatsızlıkları da dinlenecek. Toplantıların CHP İzmir İl Başkanlığı yerine EGİAD Portekiz Sinagogu'nda düzenlenmesi de partililerde şaşkınlık yarattı.

CHP Genel Merkezi'nin 6 Haziran tarihinde kongre takvimini açıklamasının ardından il ve ilçe teşkilatlarında hareketlilik başladı. 3 Temmuz'da mahalle delegelerinin seçimleriyle başlayacak kongre sürecine yönelik çalışmalar, CHP İzmir'de yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Bugün CHP İzmir'de önemli toplantılar gerçekleştirilecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öncelikle CHP'li ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelecek. 4 vekilin kendi partilerine geçmesi sonrası kalan 10 CHP'li milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirilecek.

Toplantılarda, kongre takvimiyle ilgili değerlendirmeler yapılacak ve "değişim" talepleri masaya yatırılacak. Ayrıca, yerel seçim sürecinin de başlamış olması nedeniyle kongrelerin "mümkün olduğu kadar tek listeyle yapılması" görüşü de değerlendirilecek.

Yoğun bir çalışma programı başlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öncelikle CHP'li belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Kahvaltıyla başlayan toplantının yaklaşık 2 saat süreceği öğrenildi.

Öğle yemeğinin ardından ise milletvekilleriyle gerçekleştirilecek toplantının saat 13.00'te başlayacağı ve 2 saat süreceği bildirildi.

İl yönetimi ve ilçe başkanlarının katılımıyla yapılacak üçüncü ve son toplantının ise saat 15.30'da başlayacağı ve 17.30'da sona ermesi planlanıyor.

Öte yandan, ilçe belediye başkanlarıyla gerçekleştirilen toplantıya yalnızca Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal katılmadı. Sandal'ın yurt dışında olduğu öğrenildi

CHP