CHP İzmir'de delege seçimleri tam gaz devam ediyor

CHP İzmir'de delege seçimleri tam gaz devam ediyor. Peki, hangi listeler kazandı?

CHP İzmir üyeleri ilçe kongre delegelerini belirlemeye devam ediyor. Bugün birçok mahallede çift liste yarışırken, bazı mahallelerde büyük tartışmalara da şahit olundu.
Önemli isimlerde var ve sandık şoku yaşadılar…

Çiğli delege seçiminde taban-tavana karşı ezici çoğunlukla kazandı. Ataşehir’de mavi-beyaz yarışı var. Listeli yarışların tamamında olduğu gibi Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in desteklediği beyaz listeyle daha öncede .çok kez rekabet ettiği CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan’ın desteklediği mavi liste yarıştı.
Seçimi -308- oy alan mavi liste kazanırken, beyaz liste -284- oyda kaldı.
Hatırlarsınız belki, Koçer Çiğli’de muhtarı tekmelemesi ile gündeme gelmişti. Seçmene hakaret edip aşağılamakla olmadığını öğrenmiş oldu.
İlginç mahallelerimizden biriside Yeni Mahalle… Beyaz listede bulunan genel sekreter yardımcısı, Melih Tıras delege olamadı. Mavi listede bulunan ve yıllarca genel merkez ve mecliste görev yapmış Tolga Çobanoğlu’nun desteklediği mavi liste kazandı.
CHP Üyeleri tabanda olmayan örgütü hiçe sayanları bizlerde yok saydık. Görüldüğü gibi gücünü koltuktan alanlarla, bulunduğu koltuğa güç verenlerin seçimi oldu..
Çiğli seçmeni bu mesajı verdi
Koltuktan güç alan değil, örgütle kol kola, omuz omuza yürüyenler kazandı.
Demem o ki; İzmir’imize ve Çiğli’mize hayırlı olsun…
Genel başkanımızın dediği gibi; “Bizler kaybeden değil, her geçen gün sayımızı arttırarak büyüyen ve tabanı dinleyenlerle ilerledik…”
Gelelim Bornova’ya; Beşyol, Çamiçi, Karaçam, Kayadibi, Kurudere, Laka, Sarnıç, Kazım Dirik, Ergene, Erzene, Kızılay, Atatürk, İnönü, Evka, 4. Evka, 3. Naldöken, Ümit, Yunus Emre Mahalleleri sandığa gitti ve delegeler belirlendi. Bu mahallelerde en dikkat çeken İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın desteklediği Listeler kazandı.
Tartışma ve olaylı geçen Kızılay Mahallesi delege seçimini ilçe harici kazandı. Sorunlu, kavgalı delege seçimi iptal için müracaat edildi. İptali ise bu hafta belli olacak. 
Diğer ilginç seçim Ergene Mahallesi…
3 liste adeta birbiri ile yarıştı. Ergene Mahallesi esnaflarından oluşan liste ise ezici çoğunlukla kazandı. Ailece partili olan Kahveci Hamit ve arkadaşları, 45 mahalleden farklı bağımsız liste çıkardı. Farkla kazanması da örgütü sevindirdi.


CHP İzmir