CHP'de seçim sonrası yenilenme süreci

CHP'de seçim sonuçlarının ardından yeni döneme ilişkin değerlendirme ve yenilenme süreci başlıyor. Milletvekilliği yemin töreninin cuma günü yapılmasının ardından, cumartesi günü CHP grup başkanvekilleri seçilecek.

Grup başkanvekilliği için 8 ismin aday olduğu öğrenildi. Bu isimler arasında Murat Emir, Ali Mahir Başarır, Mahmut Tanal, Zeynel Emre, Murat Bakan, Gökhan Günaydın, Ali Öztunç ve Bülent Tezcan bulunuyor.

Yeni dönemde grup başkanvekili olmayacak isimler ise Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel. Engin Altay aday olmayacağını açıklarken, Engin Özkoç milletvekili seçilemediği için görev yapamayacak. Özgür Özel ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmaması nedeniyle CHP Grup Başkanlığı’na geçmesi bekleniyor.

Kurultay Süreci Nasıl İşleyecek?

CHP’de kurultay süreci de gündemde. Parti kaynakları, seçim sonuçlarının perşembe günü MYK’da, cumartesi günü de PM’de değerlendirileceğini belirtti.

Partide kurultayla ilgili farklı görüşler olduğu ifade edildi. Bazı isimler yerel seçimler öncesinde partide tam bir yenilenmenin şart olduğunu savunurken, bir kanat ise Kılıçdaroğlu’nun devam etmesini ancak ekibinin değişmesini istiyor.

Kurultayın olağanüstü ya da olağan olarak ne zaman toplanacağı ise henüz netleşmedi. Haziran ayında olağanüstü kurultay yapılması ihtimali de konuşulurken, sürecin normal olarak işletilerek kasım ya da aralık ayında kurultayın gerçekleştirilebileceği kaydedildi. Ayrıca kurultayda genel başkan seçiminin yerel seçimler sonrasına ertelenmesi de gündeme gelebileceği belirtildi.

Özel: “Sonuçları Kitap Gibi Okumak Lazım”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise dün Meclis’te gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Özel, “Hiç kimse CHP’den hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapmasını beklemesin. Partimize oy vermeyen seçmeni anlamamız lazım. Sonuçları kitap gibi okumak lazım” dedi.

Özel, cumartesi günü grup başkanvekilliği seçimi yapılacağını ve kendisinin bu göreve talip olmadığını söyledi. “CHP’de genel başkanlık sorunu var mı?” sorusuna ise Özel, “Türkiye’nin Sayın Kılıçdaroğlu’yla ilgili olumsuz yaklaşımı olmadığını görüyoruz. Bundan sonraki süreçte siyasete devam edeceğiz” yanıtını verdi.

CHP