Broadway'in Dev Müzakili Türkiye'de Mozart Akademi tarafından sahnelenmeye devam ediyor...

Bugüne kadar Harry Potter Operası ve Jessy Müzikali gibi sanat eserlerinin Türkiye'deki ilk prömiyerlerini gerçekleştiren Mozart Akademi'nin, uzun yıllardır ülkemizde düzenli olarak başarıyla sahnelediği ve dünyanın en ünlü çocuk müzikalleri arasında yer alan Annie Müzikali'nin bu yıl ki ilk gösterimi İZDOB Elhamra Sahnesinde 3 Haziran 2023 de gerçekleştirilecek.

Broadway’in en çok bilinen müzikallerinden olan Annie, Amerika, İngiltere, Avustralya başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarındaki onlarca ülkede, binlerce kez sahnelenmiş ve ödüller almış,  gişelerde olağanüstü başarılara imza atmış bir başyapıttır.
Bu başyapıt Türkiye’de ilk kez Mozart PSM ve Akademi yapımı olarak, ülkemizin seçkin sahnelerinde izleyicisi ile buluşmuştu. İzmir’in yanı sıra İstanbul’da Zorlu Psm, Ankara'da Akün gibi sahnelerde yıllardır düzenli olarak temsil veren müzikal  bu yıl bir de yaz turnesi gerçekleştirerek birçok ilimize ve sanatsevere ulaşacak.  Müzikalin kadrosunda Devlet Opera/Bale Solist ve Orkestra sanatçıları ile çocuk oyuncular yer alıyor.
 
Annie her şeye rağmen gülmeyi bilenlerin müzikali…
 
Mozart Akademi Genel Sanat Yönetmeni İlhan Cinpir, “Annie Müzikal’i  yetimhaneye bırakılmış, anne ve babasını arayan, bir çocuğun hikayesidir, konusu ve müzikleri gereği hem çocuklar için hem de büyüklere hitap ettiği için dünyanın en çok sahnelenen ikinci müzikali olma özelliğini de taşımaktadır.  Duygu dolu  hikayesi ile insanın içini ısıtan izleyenleri günümüz koşuşturmasında uzaklaştırıp, yetim bir çocuğun saf ve temiz dünyasına götürerek, unutulmaz anlar yaşatacak bir Broadway masalı. Ülkemizde nitelikli çocuk projelerinin çok az olduğunu belirten Cinpir, ailelerin hep birlikte izleyebileceği kaçırılmayacak bir etkinlik dedi.