Belirti olmadan testi pozitif çıktı

İzmir Pergamon Lions Kurucu Başkanı Ömer Yöntem Korona Virüs'ü yendi. Yöntem, korona virüs belirtilerinin hiç birini yaşamadan, tesadüf bir test sonucu pozitif olduğunu öğrendiğini söyledi.

Evde karantina tedavisinin ardından test sonucu negatif çıkan İzmir Pergamon Lions Kurucu Başkanı Ömer Yöntem hastalığın kendisinde hiç bir belirti göstermediğini test sonucunun pozitif çıkmasına çok şaşırdığını söyledi. Yöntem hastalığının tanı ve tedavi sürecini şu sözlerle anlattı.
“İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu olarak Pandemi bölümüne tıbbi yardım yapıldı. Gönderdiğimiz listede 1 ürün eksikliği olduğu bize bildirilince hastaneye gittim. Eksik ürünü teslim ettim. Gitmişken Covid-19 testi yaptırmak istedim. İzmir depremi olduğu günden itibaren deprem bölgesinde gece gündüz yardım için bulunuyordum. Can ve mal kaybına sebep olan depremle salgın yayıldığı söylentisi vardı. Deprem bölgesinde ne kadar dikkat etsek fiziksel mesafe ve maske kuralları aksayabiliyordu. Covid-19 testi yaptırıp tekrar deprem bölgesine geldim. Sonucumun pozitif olduğu haberi gelince inanamadım. Moral bozukluğu yaşadım. Akşam yatarken sabah nasıl uyanacağımı düşünerek stres yaptım. Hastalıkla ilgili çok şey okuyoruz, duyuyoruz. Ateş, öksürük, nefes alamama gibi belirtilerin olur mu korkusunu yaşadım. Ailem için kaygılandım. Eşim ve kızımın enfekte olmaması için evde izole bir süreç geçirdim. Şükürler olsun eşim ve kızım bu süreçten etkilenmediler. Onlar da benim için kaygılandılar. Zor bir süreçti.”
Erken tanı olması şanstı
Yöntem, “Covid-19 tedavi sürecimi evimde geçirdim. Karantina sürecinde de çok fazla belirtisi olmadı. Ben yine de ilaçlarımı kullandım, vitamin aldım, hijyene ve beslenmeme dikkat ettim. 6. gün Covid-19 testi negatif çıksa da karantinada kalmam gereken süreci tamamladım.
Virüs sanırım deprem için çalıştığımız alanında bulaştı. Benim dışımda bütün arkadaşlarımın ve ailemin sonuçlarının negatif çıkması beni mutlu etti. Benim için erken tanı olması büyük bir şanstı diye düşünüyorum. Çevremden kimse etkilenmedi. Ben de çok hafif atlattım. Hastalığı yendim maske, mesafe, hijyen kurallarına dikkat ederek yine görevimin başında olduğum için mutluyum” dedi.
Çember daralıyor
Konuşmalarını artan vakalara dikkat çekerek tamamlayan Yöntem, “Artan vaka sayıları çok ürkütücü. Çevremizden çok fazla hastalığa yakalanma haberleri geliyor. En azından maske, mesafe ve hijyen kuralına mutlaka uyalım. Salgın sürecinde gösterdikleri fedakarlık nedeniyle sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

i̇zmir pergamon lions kurucu başkanı ömer yöntem korona virüs yendi pozitif belirtisi yoktu