Başkan Soyer'in Gündeminde Bu Hafta

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in 7 - 12 ağustos tarihleri arasındaki program ve projelerini sizler için düzenledik.

İşte Başkan Tunç Soyer'in geçtiğimiz haftadaki önemli programları:

7 Ağustos 2023 - Daha güzel bir hayatın mümkün olduğunu biliyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sosyal Demokrasi Vakfı'nın (SODEV) Yerel Yönetimler Okulu Eğitim Programı'nda kapanış konuşmasını yaptı. Başkan Tunç Soyer, “Nazım'ın dediği gibi '70'inde bile zeytin dikeceksin, hem de öyle çoluk çocuğa kalacak diye değil hayata inandığından ölüme inat' diyor. Yürüttüğümüz bütün bu hikâyenin arkasındaki ana cümle budur. Hayata inanıyoruz, daha güzel bir hayatın mümkün olduğunu biliyoruz” diye konuştu.


7 Ağustos 2023 - İzmir'in kalbi, vicdanı Akbelen'de

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, maden sahası için doğa katliamının yaşandığı Akbelen Ormanı’nda direnişlerini sürdüren yurttaşlarla buluştu. Alanda köylüler ve aktivistlerle sohbet eden Başkan Soyer, İzmir’in kalbinin, vicdanının Akbelen’de olduğunu söyleyerek bölgeye her cumartesi otobüs kaldıracaklarını söyledi.

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tunç SOYER (@tuncsoyer)'in paylaştığı bir gönderi

9 Ağustos 2023 - Bu güzelim Körfez'de tekrar yüzeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Yaşayan Körfez” seferberliği ile her gün daha temiz hale gelen İzmir Körfezi’nde biyolojik çeşitliliği yansıtan sualtı fotoğraf sergisi açıldı. Serginin açılışında konuşan Başkan Soyer, 11 milyar liralık bütçeyle devasa bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “İnanıyorum ki bu güzelim Körfez’de tekrar çoluk çocuk yüzeceğiz, eğleneceğiz ama daha da fazlası bu şehrin dünyadaki marka değerini büyütmüş olacağız” dedi.


 

 

 

9 Ağustos 2023 - Arıtma lideri İzmir’in denizi de “mükemmel” çıktı

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birimi tarafından Türkiye'nin çeşitli noktalarında deniz, göl, ırmak gibi yüzme alanlarında su kalitesi izleme çalışması düzenledi. Çalışmalar kapsamında 15 günde bir il sağlık müdürlükleri tarafından numuneler alındı. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Halk Sağlığı Laboratuvarları'ndaki analizler sonucunda "mükemmel", "iyi", "yeterli" ve "kötü" olarak kategorize edilen yüzme alanlarının, İzmir’de 141 noktada “mükemmel” kategoride olduğu ve tüm yüzme alanlarının güvenle yüzülecek durumda olduğu açıklandı.


 

10 Ağustos 2023 - İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi birinci yılında

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 15-21 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin hazırlık çalışmalarının tam bir yıl önce bugün başladığını belirterek “Kongrenin ilk paydaş toplantısı 10 Ağustos’ta yapılmıştı. Üç paydaş grubu, dört uzman grubu ve istişare kurulunun yoğun çabasıyla yapılan kongremiz bir yılı geride bıraktı. Kongre kararlarının takip sistemi de çok yakında açılacak” dedi.


 

 

 

11 Ağustos 2023 - Gece şantiye, gündüz çarşı

Gece şantiye, gündüz çarşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer günlük yaşamı etkilememesi için gece başlayan ve sabaha kadar süren Kemeraltı’ndaki altyapı çalışmalarını inceledi. Gece yarısına doğru bölgeye giden Başkan Soyer, “Kemeraltı’nı kurtaracağız. 24 saat yaşayan bir Kemeraltı yaratacağız” dedi.

 


 

 

 

12 Ağustos 2023 - Büyükşehir'den Foça'ya büyük yatırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça Bağarası Yeni Sanayi Sitesi Projesi’nin temel atma töreninde konuştu. Büyükşehir’in son dört yılda Foça’ya yaptığı toplam yatırım tutarının 605 milyon lirayı bulduğunu söyleyen Soyer, “Bunu övünmek için söylemiyorum. Sadece bütün zor koşullara rağmen bu yatırımlara devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu, Belediyemizin son dört yılda her bir Foçalı için yaklaşık 18 bin liralık yatırım yaptığı anlamına geliyor” dedi.


12 Ağustos 2023 - Kültürpark'ın kapılarındaki çalışmalar 1 Eylül'de tamamlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'ın 9 Eylül ve Montrö kapılarındaki restorasyon çalışmalarının yüzde 50’sini tamamladı. İzmir’in kurtuluşunun 101’inci yılında tekrar hizmete açılacak tarihi kapılardaki yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Tunç Soyer, “İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 1-10 Eylül tarihlerinde Kültürpark'ta katılımcı ve ziyaretçilerine 92. kez merhaba demeye hazırlanıyor. Biz de İEF öncesinde çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.


 

 

 

12 Ağustos 2023 - 3 gün rüya gibi tatil

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri doğa ve eğlenceyle buluşturduğu gençlik çadır kamplarının altıncısı Çeşme Oasis Aqua Park’ta düzenlendi. Gençler, Çeşme’nin eşsiz denizinin tadını çıkarırken aynı zamanda spor, sanat, müzik etkinlikleriyle de eğlenceli üç gün geçirdi


 

Tunç Soyer İzmir