Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken Can Atalay kararı: İleri tarihe erteledi

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası'nda aldığı hapis cezası onanan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın başvurusunu, bir üyenin 'dosyaya hazırlanmadığını' söylemesi üzerine ileri bir tarihe erteledi.

Gezi Davası kapsamında tutuklu bulunan ve Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi'ne "hal ihlali" nedeniyle bireysel başvuruda bulunmuştu.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası’nda aldığı hapis cezası onanan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın başvurusunu, bir üyenin ‘dosyaya hazırlanmadığını’ söylemesi üzerine ileri bir tarihe erteledi.

Ne olmuştu?

AYM, 5 Ekim tarihinde Can Atalay'ın yaptığı bireysel başvuruyu Genel Kurul'a sevk etme kararı almıştı.

TİP Milletvekili Can Atalay'ın bireysel başvurusuna ilişkin Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından AYM Başkanlığı'na sunulan üçüncü taraf görüşünde, "Temsil hakkıyla ilişkili olarak kişi özgürlüğünden yoksun bırakılma, Mahkeme içtihatları dikkate alındığında acil tedbir kararıyla sona erdirilmesi gereken bir hak ihlali niteliğindedir" denilmişti.

can atalay türkiye işçi partisi gezi davası