Altın Portakal Film Festivali ödülleri verildi

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, En İyi Film ödülü Azra Deniz Okyay'ın yönettiği "Hayaletler" filmine gitti. 'Hayaletler' filmi toplam 5 ödülle festivalin en iyisi oldu. Festivalde 16 kategoride toplam 770 bin lira ödül verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla bu yıl 57'ncisi düzenlenen festivalin kapanış ve ödül töreni, koronavirüs tedbirleri kapsamında Cam Piramit yanına kurulan "Yıldızların Altında 1" adlı açık alanda yapıldı. 3 Ekim’de başlayan ve dün akşam sona eren fetivalin Ulusal Uzun Metraj Kategorisinde 12 film yarıştı.
Ödül gecesine festivalin başkanı da olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, korona rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Böcek’in yerine festivale katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, 57 yıldır devam eden festivale emek verenlere teşekkür etti ve Böcek'in en kısa zamanda sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması:
En İyi Film Hayaletler (Azra Deniz Okyay, Dilek Aydın) olurken Jüri Özel Ödülü Binbir Gece Masalları (Mahsum Taşkın) filmine verildi. En İyi Yönetmen ise Azra Deniz Okyay (Hayaletler) olarak belirlendi. En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise Çatlak filmindeki rolleriyle Tuğçe Yolcu, Süreyya Kilimci, Elif Ürse, Gülçin Kültür Şahin ve Canan Atalay paylaştılar. En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi ise Ahmet Mümtaz Taylan (Gelincik) oldu.
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Nalan Kuruçim (Hayaletler) ve Nezaket Erden (İnsanlar İkiye Ayrılır) arasında paylaştırıldı. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Emrah Özdemir (Hayaletler), En İyi Senaryo Ödülü Tunç Şahin (İnsanlar İkiye Ayrılır), En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü Hayk Kirakosyan (Gölgeler İçinde), En İyi Kurgu Ayris Alptekin (Hayaletler), En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü Armen Ghazaryan (Gölgeler İçinde) ve En İyi Müzik Ödülü Greg Dombrowski (Gölgeler İçinde) olarak açıklandı.
Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen Ödülü:
SİYAD Sinema Yazarları Derneği En İyi Film Ödülü Erdem Tepegöz’e (Gölgelerin İçinde), Cahide Sonku ödülü de Asiye Dinçsoy, Betül Esener, Dudu Yetik’e (Dirlik Düzenlik) verildi.
Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü Kumbara filmiyle Ferit Karol, Dr. Avni Tolunay jüri özel ödülü Çatlak filmiyle Fikret Reyhan ve Nizam Reyhan layık görüldüler.
Ulusal Belgesel Film Yarışması: En İyi Belgesel Ödülü sahipleri, Maddenin Halleri’nden Deniz Tortum, Jüri Özel Ödülü Mimaroğlu’ndan Serdar Kökçeoğlu oldular.
Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması dalında En İyi Kısa Film Ödülünü de Mamaville adlı eseriyle Irmak Karasu aldı.
 

57. antalya altın portakal film festivali ödüller muhittin böcek koronavirüs covid-19 antalya hayaletler uzun metraj kısa metraj uluslararası ulusal film