16. Türkiye Tiyatro Buluşması Ödül Töreni

16. Türkiye Tiyatro Buluşması Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreni ile açılış yaptı.

Genco Erkal’ın onur ödülü, Şenay Gürler’in emek ödülü aldığı gecede bazı özel ödüller de sahiplerine verildi. Çağdaş Aydın Direnç Ödülü Ataol Behramoğlu, Polen Ünlü Dayanışma ödülü Haluk Çetin’in oldu. Nartan Kılıç Dayanışma ödülü Yunus Günce’ye, Sencer Sağdıç Umut ödülü Kamer Yıldız Ok’a, Kültürler Arası Tiyatro Platformu ödülü Sahne Tozu Tiyatrosu’na verildi. Ayrıca, Ümit Kartal da aynı gecede İzmir Ödülü’nün sahibi oldu.

Bu yıl ilk kez verilen bir özel ödül ise Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Oyuncu Orhan Aydın’ın kızı Eylem Şafak Aydın Ödülleri oldu. Bu ödüller Tunç Soyer, Sokak Sanatları Atölyesi, Oyuncular Sendikası ile Defne Dayanışma Derneği’nin oldu.

Eğitim-öğretim alanında toplumun dezavantajlı bireylerine fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalar yürüten dernek, 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketinin ardından çalışmalarını deprem bölgesinde yoğunlaştırdı. 6 konteynerde 100’den fazla öğrenciyi LGS sınavlarına hazırlayan Defne Dayanışma Derneği, 2000 kitaptan oluşan 2 konteyner kütüphane kurdu. İzmir’de ise deprem bölgesinden gelen 100 kadar öğrenciye 2000 kitap dağıttı.

Ödülü tiyatro ustası Orhan Aydın’ın elinden alan dernek başkanı eğitimci Barış Aydınol, ‘’Geçmişi değiştiremesek de geleceği inşa edebiliriz. Bunun için dayanışmaya ihtiyaç var. Ve hep birlikte deneyimlediğimiz bir gerçek var karşımızda: Dayanışma yaşatır’’ dedi.

Ödül töreninin ardından Aylin Aslım ve Doğan Duru konserleriyle Çeşmeliler keyifli bir gece yaşadı.

Tiyatro